Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


MİLLETVEKİLİ ADIGÜZELl; “AKP, ENGELLİ MAAŞLARINI KESTİ”

MİLLETVEKİLİ ADIGÜZELl; “AKP, ENGELLİ MAAŞLARINI KESTİ”

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel hükümetin çıkarttığı bir yönetmelikle evde bakım maaşı alan engellilerin %80’inin maaşını kestiğini söyledi. Adıgüzel’in açıklamaları şu şekilde:

Bir kara propaganda var Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelirse engellilerin maaşları kesilecek diye.  AK Parti'nin özellikle kadın kolları ve gençlik kolları bu propagandayı kullanıyor.

20 Şubat 2019 tarihinde yayınlanan “Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik” ile tam bağımlı kısmi bağımlı ayrımı getirilerek daha önceden engelli sayılarak evde bakım maaşı alan insanların %80’i kapsam dışına çıkarıldı. Hem engellilerden gelen şikâyetler hem hastanelerden yaptığımız araştırmalar, hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının taşra teşkilatlarının dan gelen bilgiler bu durumu doğruluyor. Hatta taşra teşkilatları bu durumu Bakanlığa şikâyet edip çözüm beklediklerini ancak bakanlığın bir çözüm önermediği de söylüyorlar.

Ayrıca bu tam bağımlı kısmı bağımlı ayrımının Dünya Sağlık Örgütü’nde bir örneği yok. Türkiye'deki bu durumu hem Sağlık Bakanlığı'na hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na iki ayrı önergeyle sorduk. Bu şekilde bir kısmi bağımlı tam bağımlı ayrımını neye göre yapıyorsunuz diye. Dünyada başka uygulayan ülke var mı?  Maalesef yok.

Burada yapılan şey çaktırmadan kaşla göz arasında engellilerin %80’ini engelli kapsamı dışına çıkarmaktır. Yani engellilerin maaşını AKP kendisi kesmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi bu konuda şunu öneriyor. Avrupa Birliği'nde ve Batı Ülkelerinde bütçenin %3'ü sosyal yardımlara gider. Şu anda Türkiye'de %1’i ancak gidiyor. Biz bunu iki üç katına çıkarmayı vaat ediyoruz.



HABER VİDEOSU





Kaynak: Milletvekili Adıgüzel; ?AKP, ENGELLİ MAAŞLARINI KESTİ?, ak parti, milletvekili mustafa adıgüzel, engelli, maaş, maaş kesintisi,

Editör: unyevizyon.com

Bu haber 321 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI